Розділи

Головна

Міська влада

Виконавчi органи ради та вiддiли

Документи

Регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування» у Дніпрі

У Дніпропетровській ОДА 8 жовтня стартував масштабний форум, учасниками якого були представники і Дніпрорудненської міської територіальної громади: начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Сохань та директор комунального закладу «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Талант» ДМР ВР ЗО Людмила Герасименко.

На форумі зібралися  представники шести областей (Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької), аби поговорити про реформу шкільного харчування. Це голови громад, керівники освітніх департаментів, директори шкіл.

Зустріч відкрили перша леді України, ініціаторка реформи Олена Зеленська та Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

«Якщо все починалося з мого простого бажання як мами забезпечити корисне та смачне харчування у школі для дітей, то за ці два роки це перетворилося на важливу місію. І зараз я впевнена, що це – не просто реформа шкільної їдальні. Це – реформа мислення», – зазначила Олена Зеленська. 

 

Нові норми і вимоги не прості для впровадження. Але ці зміни необхідні,  додала перша леді. За її словами реформа вже відбувається. І вона торкнеться кожної області, міста і села, школи і дитини.

 

Про впровадження нових норм харчування, публічні закупівлі, проєктний підхід до переобладнання закладів освіти говорили під час форуму. Це відверта фахова розмова, покликана допомогти впроваджувати зміни на місцях.

 

Кулінарний майстер-клас – практична панель масштабного регіонального форуму, присвяченого реформі системи шкільного харчування.

У Дніпрі приготували варіант сучасного шкільного меню. 8 страв менш ніж за годину на понад 600 людей.

В меню овочевий суп мінестроне, м’ясні й рибні котлети, плов з куркою, гарніри на вибір: гречана каша або булгур з овочами. Два види салатів: один з морквою та яблуком під соусом вінегрет, інший – з капусти й огірків, притрушений насінням фенхелю. Окремо на десерт – творожна запіканка. А ще компот з ягодами і м’ятою.

Рецепти страв запропоновані зірковим «майстер-шефом», засновником соціального проєкту CultFood, кулінарним експертом і ресторатором Євгеном Клопотенко.

Використовували потужне промислове обладнання: пароконвектомат і велику мультифункціональну теплову сковороду.

«Урок готуємо, перерву – годуємо. Така наша філософія. Аби діти отримували свіжі та естетичні обіди», – зазначив голова правління Національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк. 

Дата розміщення - 10.10.2021 12:14
Переглядів- 90